Bosbessen zijn een rijke bron van vitamines (C, B, E, K), mineralen (natrium, kalium, fosfor, calcium, magnesium, mangaan, ijzer), vezels, organische zuren, carotenoïden, flavonoïden, tannines en pectines. Cranberry verliest zijn eigenschappen niet tijdens de thermische behandeling, waardoor je voor gezondheidsvoordelen ook zijn bereidingen kunt consumeren, die niet zo zuur zijn als verse bosbessen. Cravina werkt zeer goed ter preventie van terugvallen van urineweginfecties. Het verzurert de urine, wat leidt tot bacteriedodende stoffen die in de blaas aanwezig zijn. Bovendien verminderen de zuren in bosbessen de bacteriële hechting, waardoor ze via de urine worden uitgescheiden. De zuren in bosbessen zijn effectief in de preventie en behandeling van nierstenen. Gedroogde bosbessen helpen ook bij het voorkomen van tandvleesziekten en de vorming van plaque. Cravina heeft sterke antioxidante eigenschappen.
Halffabrikaat voor brood met chia-, zonnebloem- en pompoenpitten. Voor energieke bakproducten, rijk aan vezels, mineralen en Omega-3.
Formaat: 10 kg
Dosering: 50%
Gedroogde hele cranberry's zijn natuurlijke, in hun geheel gedroogde vruchten met een verfijnde zuurzoete smaak. De vruchten lijken op gedroogde rozijnen, maar zijn groter, hebben een sappige kleur en een elastische textuur. Cranberry's worden wereldwijd op grote schaal in de keuken gebruikt. Cranberry's zijn een rijke bron van vitamines (C, B-vitamines, E, K), mineralen (natrium, kalium, fosfor, calcium, magnesium, mangaan, ijzer), vezels, organische zuren, carotenoïden, flavonoïden, tannines en pectines. Cranberry's verliezen hun eigenschappen niet tijdens de thermische verwerking, daarom kunnen hun producten, die minder zuur zijn dan verse cranberry's, met gezondheidsvoordelen worden geconsumeerd. Cranberry's zijn uitstekend voor de preventie van terugkerende urineweginfecties. Ze verzuren de urine, wat leidt tot de dood van bacteriën in de blaas. Bovendien verminderen de zuren in cranberry's de hechting van bacteriën, waardoor ze met de urine worden uitgescheiden.
Zwart rijst krijgt na het koken een paarse tint, daarom wordt het ook wel paars genoemd. Net als bruine rijst wordt het niet geserveerd, maar is het rijk aan vezels, vitamines, vooral vitamine E, en mineralen: ijzer, zink, koper. Zwart rijst moet langer worden gekookt dan andere rijstsoorten, van een half uur tot een uur, en zal altijd iets knapperig blijven. Het wordt vaak gebruikt om gezonde desserts te bereiden, zoals rijstpudding met kokosmelk. Zwart rijst is rijk aan antioxidanten die verantwoordelijk zijn voor de bestrijding van vrije radicalen, waardoor het ons beschermt tegen ontstekingsstoornissen en vele ziekten, en het verouderingsproces van cellen vertraagt.
<strong> Voedingswaarden per 100 g </strong> energiewaarde 1498KJ / 354Kcal - 18% ADH * VET 3,2 g - 5%, waarvan verzadigde vetzuren 0,8 g - 4% KOHYDRATEN 72 g - 28%, waarvan suikers 0,7 g < 1% EIWIT 7,7 g - 15% Vezels 3,1 g ZOUT 0,03 g < 1% * ADH - Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid
Kokosmelk is gemaakt van kokosnootpulp en bevat korte keten vetzuren, die een positief effect hebben op het menselijk lichaam. De Wegane kokosmelk kenmerkt zich door een witte kleur en een dikke, romige consistentie. Het heeft een kenmerkende geur en smaak van kokos. Soms wordt het verward met kokoswater. In Aziatische landen is het een populair ingrediënt in de keuken. Het meest populair is het, onder andere in Thailand en India. In Europa wint het aan populariteit. Kokos bevat een grote hoeveelheid mineralen. Een portie van 100 g bevat 46% van de dagelijkse behoefte aan mangaan en 13% aan fosfor. De melk bevat ook magnesium, ijzer, selenium, vitamine C, niacine, foliumzuur en B-vitamines.